De Dood

de-dood

Kernwoorden bij de tarot kaart de Dood:

Verandering

Een afsluiting

Transitie

Het einde van iets

Het onvermijdelijke

In het begin schrikt iedereen wanneer hij voor het eerst de tarot kaart van de Dood tegenkomt.
“Ojee het leven is voorbij, ik ben er geweest” is meestal de eerste gedachten die naar binnen schiet. Gelukkig voor ons is dit slechts heel zelden de betekenis van deze tarot kaart.

De tarot kaart van de Dood spreekt over een groot einde van een deel van ons leven. Vaak komt deze kaart naar voren in een lezing wanneer de vraagsteller een monumentale verandering te wachten staat. Vaak heeft het te maken met iets wat wij al lang geleden hadden moeten beëindigen, maar eeuwig zijn blijven mee slepen. Het zou bijvoorbeeld een baan kunnen zijn waar je al jaren met tegen zin naar toe gaat. Nu is het moment aangebroken te breken met deze werkgever op een snelle ingrijpende manier.

De tarot kaart de dood staat ook voor het onvermijdelijke in ons leven. Iedereen kent het gezegde “het enigste waar je zeker van bent is dat je dood gaat”. Dit gezegde is een ding vergeten, je kunt er ook altijd zeker van zijn dat je leven verandering zal ondergaan.
Het maakt niet uit hoelang je ergens al werkt, hoelang je getrouwd bent, of hoelang je ergens al woont. Een ding is zeker in het leven, er zal altijd blijven veranderen. De dood is nooit het einde, het is slechts een beweging in een andere directie.

 

Astro Contact (Credits)